En annan värld

Jag har tänkt lite, när jag lämnade Arlanda så åkte jag ifrån min värld i Sverige. Jag landade i en helt annan okänd värld långt, långt borta.

Nu är min vardag i Nya Zeeland egentligen är det inte jättemycket som jag har kontakt med min gamla värld i Sverige, förutom då Facebook, mail och Skype osv. Jag har vart här i 3 månader snart. 3 månader i min nya värld och samtidigt som mitt liv här går vidare, gör även livet för er i Sverige.

Förra veckan, eller om det var veckan innan det, träffade jag en ny vän i Auckland. En tjej från Gotland som jobbar som Au pair hos en Halvsvensk familj i Misson Bay öster om Auckland City. Vi har träffats 2 ggr hitills men deet kommer nog bli fler gånger. Det är kul att träffa folk från Sverige och kunna dela upplevelser med.

Ett ännu bättre exempel på det är att jag har stött ihop med en gammal kompis från innebandyn här i Auckland! Han bor tillsammans med två andra svenskar och pluggar här i staden. Det var verkligen grymt kul att träffas och vi kommer att fortsätta göra det.

Jag har precis kommit hem från farmen där jag, som vanligt, jobbat mycket. Innan jag åkte hit var allas kommentarer att jag skulle klippa får...jag kom hit till Nordön och upptäckte att det fanns mycket fler kor här än får. För att ge perpektiv så har familjen Brown för tillfället 70 kor (tror jag) och 5+1 får (fem honor och en hane). På sydön däremot är det fler får än människor.

I lördags hängde jag med en som jobbar med Dave och har stort ansvar för kporna och fåren en förmiddag. Vi började med att föra in fåren en liten inhängnad med hjälp av en annan gubbe med en förvånadsvärd pigg gammal traktor och en mycket duktig hund. Min uppgift var att se till att fåren inte rymde ut genom öppningen mellan staketet och flaket som fåren skulle upp på. Hanfåret hade "attityd" och attakerade oss och hunden men vi fick snart in alla i buren på flaket. Vi köre sedan fåren till en annan man som klippte honfåren mcyket duktigt. Min uppgift var att se till att fåren inte trasslade in sig i klippmaskinens kablar och förstås se til att de inte rymde när vi öppnade grinden. Efter det käkade vi lunch och åkte tillbaka till farmen och släppte in fåren i en ny inhängnad.

Eftermiddagens arbete var att såga ner träd i skogen är uppe på kullen på Brown's land. Det är brand och tätt och medans Dave sågade samlande jag och "Old Chriss" ihop alllt och lade det i stora högar. Ett arbete som jag sedan fortsatte med på söndagen innan vi åkte hem till Auckland.

Inga bilder har tagits under helgen e och inte så många under en period nu för den delen. Anledningen till det är att jag inte velat ta med kameran ut när jag och grabbarna gått ut och jag kunde inte heller ta bilder när jag arbetat.

//Gilli

Kommentarer
Postat av: Kay Karlsson

Kuuul att följa ditt filosofiska tänkande kring vad som händer med en när man är långt borta hemifrån. Tycker du också att du själv förändras i något avseende. Det var också kul att få höra mer detaljerat vad du gör. Vi skrattade åt baggen med attityd. Drömde om dig i natt, att du trivs och har kul.

Många kramar till dig

mormor

2011-03-05 @ 18:26:00
Postat av: Mamma

Hej gubben!

Vi skrattade så vi höll på att ramla ur sängen när vi lästa om 'hanfåret' med attityd. Vi saknade dig alla när vi var i Saalbach, dina sköna skidsvängar och ditt sällskap! Vi hörs!

2011-03-06 @ 14:24:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0